Det verkar som aom jag har bloggat en gång i månaden den senaste tiden. Något jag såklart inte är glad över. Jag har så många recept och idéer som jag skulle vilja dela med mig av, men det kommer alltid upp något som man måste ta tag i först. Ni vet, såna där tråkiga saker som man helst skjuter upp. Ni undrar säkert vad jag egentligen sysslar med hela dagarna eftersom jag knappt har tid att blogga, och det lär ni nog få veta så småningom!
Igår gick jag upp extra tidigt för att kunna baka den här kakan. Jag öppnade kylen, ett ägg kvar. Tusan. Jag åkte till affären och köpte ägg. Kom hem och började blanda ihop ingredienserna. Bara 1 dl kakao kvar och jag ville använda 2 dl. Affären ligger lite för långt bort för att åka tillbaka och köpa kakao (njaaa, egentligen inte, jag orkade helt enkelt inte) så jag använde 1 dl mjölkpulver som jag hade i skafferiet istället. Det gick alldeles utmärkt! Dock är väl chansen att man har kakao hemma relativt mycket större än att man har mjölkpulver, så då går det precis lika bra att använda 2 dl kakao.
In English:
Seems like I've been blogging once a month lately. That is not something I am very happy about. I have so many ideas that I want to share with you, but you know, time is limited (it's not really though, 24 hours each and every day surprisingly enough). But I can feel that there is a change coming this fall and hopefully I will be able to blog more regularly. I bet you guys are wondering what the heck I am doing that is taking so much time, but you'll see soon enough.
I started my morning early yesterday as I was planning to bake this cheesecake brownie. I opened the fridge. One egg left. Darn. I went to the store, bought some eggs, got home and started mixing all ingredients together. Only 1 dl cocoa powder left and I needed 2 dl. I did NOT want to go back just for some cocoa powder. Instead I used malted milk. Feel free to use whichever you like! 2 dl cocoa powder or 1 dl maleed milk and 1 dl cocoa powder that is.
Cheesecake layer adapted from Bakers Royale.
Brownie med cheesecake och hallon
Browniebotten
225 g smör
4 stora ägg
4 dl socker
1,5 dl mjöl
1/4 tsk salt
1 dl kakao
1 dl mjölkpulver (kan ersättas med 1 dl kakao för starkare chokladsmak)
2 tsp vanilla extract
Cheesecakelager
225 g cream cheese
1/2 dl socker
1 stort ägg
3 msk mjöl
100 g färska hallon
Brownie
Värm ugnen till 175C. Smörj en 23x33 cm ugnsform.Smält smöret och låt det svalna något. Vispa socker och ägg ljust och fluffigt, cirka 4-5 minuter. I en annan skål, blanda mjöl, salt, kakao och mjölkpulver. Tillsätt smöret till ägg blandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna samt vaniljextrakt och vispa tills smeten precis går ihop.
Cheesecakelager
Vispa allt till en slät smet.
Sätta ihop kakan
Häll 3/4 av browniesmeten i den förberedda ugnsformen. Häll cheesecakelagret över browniesmeten. Ringla resterande browniesmet ovanpå och använd sedan en gaffel eller en sked att dra igenom smeten för en "swirlad" effekt. Lägg ut hallon ovanpå smeten. Grädda 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr ut kakan. Låt svalna helt innan du skär upp kakan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment