Tuesday, May 29, 2012

Berry & fruit popsicles

Det har varit varmt den senaste tiden (förutom idag naturligtvis..). Varmt väder kräver glass.
Det är liksom ok att äta flera glassar om dagen när det är varmt. Det är en bra ursäkt helt enkelt. För finns det något jag aldrig tröttnar på så är det just glass i alla dess former.
Jag minns att vi ofta gjorde den här typen av isglass när jag var barn. Man tog första bästa saft/juice, fyllde isglassformen, tryckte i pinnen och sen väntade man.
Alldeles för länge kändes det som. Sen åt man alla i ett svep och fick ont i tänderna. Enklare än såhär blir det nog inte, så de är perfekt att göra just en varm sommardag när man helt enkelt inte orkar eller vill sätta på spisen eller ugnen. Det bästa är att de inte innehåller något extra tillsatt socker, så de är inte onyttiga! Slänger man då i extra frukt och bär så innehåller de ju t.o.m en del vitaminer!
Recept på svenska finns nedanför bilderna!


In English:
It's been hot lately. Hot weather calls for ice cream and I loove ice cream so I don't really mind. I remember making popsicles like these with different kinds of fruit juices when I was a kid. They're probably one of the easiest things you can make, so they're perfect for a hot summer day. There is no added sugar so they're not that unhealthy either!
They do take a few hours to freeze though so be sure to make them ahead.

Klicka för större bilder!
Click to enlarge photos!

Superenkla isglassar med frukt och bär

Du behöver:
Frukt- eller bärdryck/saft (jag använde blåbärsdryck i ett par och smultrondryck i de andra)
Blandad frukt och bär, välj det du tycker om!
Isglassformar
Glasspinnar

1. Fyll isglassformarna med fruktdrycken, cirka 3/4 full.
2. Fyll på med frysta/färska bär och frukt.
3. Ställ in i frysen cirka 1 timme eller tills glassen är tillräckligt stel för att sätta en pinne i mitten av glassen. Sätt i en pinne i varje form.
4. Låt stå i frysen några timmar, eller över natten. Låt varmt vatten rinna runt formen för att få loss glassen.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy