Friday, April 6, 2012

Blondie cupcakes with raspberry buttercream

Här kommer receptet som tillhör den lilla filmen från förra inlägget. Kul att så många uppskattade den! Nu när det börjar bli ljusare ute blir det också så otroligt mycket lättare att både filma och fota och jag har redan börjat planera nästa film..
För en gångs skull har jag så många blogginlägg förberedda att jag knappt vet var jag ska börja! Vanligtvis har jag problem att klämma in ett inlägg per vecka, men inte nu. Nej då. Det känns så himla bra alltså!

Förresten så är min bok snart färdigtryckt. Snart. Nästa vecka får jag hålla den i min hand för första gången. Jag kan knappt bärga mig.
In English:
Here is the recipe for the cupcakes from
the video in my previous post. I'm glad so many of you liked it!

On a happier note, for once I have so many blogposts prepared that I'm not sure where to begin! That's new. I usually struggle making one blogpost every week, but right now I'm on an inspiration high. It feels like I have so many recipes to share with you guys!

By the way, my book is being printed as we speak, and next week I will hold it in my hand for the first time. Mindblowing!

Blondie cupcakes
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
En nypa salt
125 gram rumsvarmt
1 1/2 dl socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
3/4 dl rumsvarm mjölk
100 gram vit choklad, hackad


Värm ugnen till 175 C. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
Sikta mjöl, bakpulver och salt ned i en skål. Rör om och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker ljust och krämigt i en annan skål. Tillsätt äggen, vispa ordentligt mellan varje ägg. Vispa i vaniljextrakt.
Tillsätt mjöl och mjölk i omgångar och vispa till en slät smet.
Rör ned den hackade chokladen. Fördela smeten mellan formarna och grädda cirka 18-21 minuter.
Låt svalna.


Hallonmarängsmörkräm
5 stora äggvitor
200 gram rumsvarmt smör
175 gram socker
Puré från 150 gram hallon


Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda.
Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta genast bort från värmen.
Vispa blandningen med elvisp eller med hjälp av en köksassistent tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet. Vispa tills blandningen är sval, vilket kan ta upp till 10 minuter.
Tillsätt sedan smöret, en liten bit i taget. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig! Det är lätt fixat. Är smörkrämen för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen.
Är den för varm så sätt skålen i kylskåp och vispa sedan. Tillsätt hallonpurén (silad om du inte tycker om kärnorna) och vispa några minuter tills frostingen är slät.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy