Sunday, March 4, 2012

Berry cheesecake icecream

Jag skulle vilja påstå att glass är precis lika gott året om (ok, kanske liite godare när det är varmt ute). Och ärligt talat så känns det nästan som sommar just nu (tyvärr inte temperaturmässigt dock). Jag längtar till våren (min bok!) och sommaren och allt som hör därtill. Trots att sommaren är ganska långt bort så kan det ju inte skada att göra lite glass för att få den att kännas lite mindre avlägsen, eller hur?!

Den här glassen kallar jag "cheesecakeglass" på grund av tillägget av cream cheese i receptet. Jag skulle inte påstå att den smakar cheesecake direkt, men cream cheesen tillför definitivt det där lilla extra. Använd de bär du tycker om, frysta eller färska!


Cheesecakeglass med bär
3 stora äggulor
2 dl socker
350 ml grädde
200 ml mjölk
1/2 tsk vaniljpulver
350 gram bär (jag använde blåbär och jordgubbar)
125 gram cream cheese

Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Häll grädde, mjölk och vanilj i en kastrull. Värm försiktigt tills blandningen når kokpunkten. Häll en skvätt över äggulorna och rör för att värma blandningen något. Häll över resterande gräddblandning. Rör om och häll tillbaka i kastrullen. Värm tills smeten tjocknat något. Tillsätt mosade eller pureade bär. Ta bort kastrullen från värmen och rör i cream cheese. Låt svalna. Häll upp smeten i en ren skål, täck med plastfolie och ställ in i kylen tills smeten är kall.
Ta ut glassen ur kylen och rör ordentligt. Har du ingen glassmaskin, ställ in skålen i frysen och rör ungefär var 20:e minut tills glassen stelnar.
Ta ut glassen i rumstemperatur en stund före servering.




In English:
I do love my ice cream all year round, even when it's freezing outside. But seriously, the weather right now is so lovely that it almost feels like spring (not temperature-wise though). I just can't wait for spring (my book!!) and summer to arrive. Even though summer is quite far away right now, it doesn't hurt to make some berry ice cream to make it feel a little less distant, right?!

I call it cheesecake ice cream because of the addition of cream cheese. It doesn't really taste like cheesecake but it does add a little extra something. Feel free to use whichever berries you want, frozen or fresh!










No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy