Sunday, December 4, 2011

Candy cane ice cream

Scroll down for English text!

Glad andra advent! Jag kan inte precis påstå att jag varit aktiv här den senaste tiden, och inte med bakningen heller för den delen. Det tycker jag verkligen att det ska bli ändring på! Det är ju trots allt något av det roligaste som finns, särskilt under julen.

Här kommer årets första juliga recept, trots att det är glass. Jag älskar smaken av polkagrisar men gillar inte att de är så hårda och fastnar i tänderna. Vad funkar då bättre än glass?
Det här är nog mitt första glassrecept som jag är helt nöjd med. Glass som är gjord utan glassmaskin kan ju ibland bli lite.. konstig. Men den här är helt perfekt!

Imorrn tänker jag sätta igång ordentligt med julbakandet! Vad har ni bakat hittills?

Förresten, kika gärna in
här för att få ett par smakprov från min kommande bok!


Polkagrisglass
Cirka 0,75 liter


4 stora äggulor
1 1/4 dl socker
3 dl grädde
2 dl ,mjölk (gärna 3%)
Pepparmintsextrakt, efter smak (arom går också bra)
Krossade polkagrisar, efter smak

Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Häll smeten i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Värm försiktigt (så att det ryker men inte kokar) tills smeten tjocknat något, cirka 10 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna. Tillsätt pepparmintsextrakt och krossade polkagrisar. Smaka av så att du får lagom stark smak! Häll upp smeten i en ren skål, sätt på lock (eller täck med plastfolie) och ställ in i kylen ungefär 6 timmar eller över natten.

Ta ut glassen ur kylen och rör ordentligt. Har du ingen glassmaskin, ställ in skålen i frysen och rör ungefär var 15:e minut första timmen, därefter ett par gånger till om glassen inte har stelnat helt. Frys minst 3 timmar.
Ta ut glassen i rumstemperatur en stund före servering. Servera gärna med extra polkagrisar!In English:
Happy second of advent!
I can't say that I have been very active here lately. That definitely has to change right now! After all, christmas is my favorite (baking) holiday.
Here is my first christmassy recipe of 2011. I love the taste of candy canes but hate how they stick to my teeth. Definitely a pet peeve of mine!

This is a perfect recipe to make if you don't have an ice cream maker. It is really really smooth and soft and delicious. Try it!

And by the way, look
here for a little sneak preview of my book!

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy