Monday, January 10, 2011

Double chocolate and pecan brownies!

Bakverk som innehåller nötter och choklad är bland det godaste jag vet. Brownies är verkligen enkla att göra, och enligt mig, så mycket godare än kladdkaka! Det här receptet använder jag när jag behöver baka något som både är gott och går snabbt. Självklart går det bra att byta ut pecannötterna mot valnötter, hasselnötter eller helt enkelt vad man själv tycker om. Den vita chokladen går också bra att byta ut mot mörk choklad eller mjölkchoklad om man tycker bättre om det.




Brownies med pecannötter och vit choklad

•125 gram mörk choklad
•125 gram smör
•2 ägg
•2,5 dl socker
•1 tsk vaniljsocker
•2,5 dl vetemjöl
•0,5 tsk bakpulver
•2 dl pecannötter
•75 gram vit choklad, hackad


1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Låt svalna. Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst i en annan skål.
2. Blanda mjöl, bakpulver och hackade nötter i en annan skål.
3. Blanda ned den smälta chokladen och smöret, mjölblandningen och den hackade vita chokladen i äggblandningen och rör tills smeten är jämn.
4. Häll smeten i en smord fyrkantig form, cirka 20 cm stor. Grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna en stund och skär sedan upp i hur stora eller små bitar du önskar.








In English:
I really love cakes and cookies containing nuts and chocolate. Also, brownies are so easy to make! I use this recipe whenever I need to make something quick, which is tasty aswell. The pecans can easily be replaced with walnuts, hazelnuts or whatever you prefer. The white chocolate chips can also be replaced with dark chocolate or milk chocolate.


Double chocolate and pecan brownies

•125 grams dark chocolate
•125 grams butter
•2 eggs
•2,5 dl (deciliters) sugar
•1 tsp vanilla sugar
•2,5 dl flour
•0,5 tsp baking powder
•2 dl pecans (chopped)
•75 grams white chocolate chips

1. Preheat oven to 175 degrees C. Melt butter and chocolate in a pan on the stove. Let cool. Beat eggs, vanilla and sugar until light and fluffy in a bowl.
2. Mix flour, baking powder and chopped nuts in another bowl.
3. Add the chocolate and butter, flourmixture and the white chocolate chips to the batter and mix until smooth.
4. Spread the mixture in a greased 20cm square baking pan. Bake for about 30 minutes. Let cool for a while and then cut brownies into bars.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy