Sunday, December 30, 2012

Baileys panna cotta and tiramisu trifles

In English:
Tomorrow I will not be serving cake, that's for sure. Don't get me wrong, I love cake, but I just feel like doing something more "desserty" if you know what I mean.
Plus I love boozy desserts so here are two for you to make! First up is a Baileys chocolate panna cotta with coffee kahlúa jelly and mascarpone, grated chocolate and raspberries on top. Phew. Beat that if you can!
The second recipe is my favorite. I know I'm nagging but this is just too darn good not to post. Tiramisu trifles. My dad was literally licking his empty glass because he loved it so much.

Oh, and another thing: HAPPY NEW YEAR! See you in 2013! :-)

Recipes after the jump!
Recept på svenska följer efter bilderna!








Tiramisu trifles







Baileys chocolate panna cotta med kaffe-kahluagelé, mascarpone, riven choklad och hallon
4 portioner

Chokladpannacotta
1 dl grädde
1/4 dl gelésocker
30 gram fint hackad mörk choklad

Baileyspannacotta
2 dl grädde
1 dl Baileys likör
1/2 dl gelésocker

Espresso- och kahlualager
80 ml espresso
1/2 dl kahlua
1/2 dl gelésocker

Att servera med
Mascarponeost (eller vispad grädde)
Riven mörk choklad
Ev. Hallon

Chokladpannacotta:
Koka upp grädde och gelésocker i en kastrull. Låt koka cirka 20 sekunder och häll sedan i den finhackade chokladen. Rör om ordentligt och låt koka ytterligare 10 sekunder. Häll upp i fyra portionsglas. Ställ in i kylen cirka 10 minuter eller tills lagrret stelnat.

Baileyspannacotta
Koka upp grädde, Baileys och gelésocker i en kastrull. Låt koka 30 sekunder, häll sedan upp i portionsglasen över chokladpannacottan. Låt svalna och ställ sedan in i kylen tills lagret stelnat, cirka 1 timme.

Espresso- och kalualager
Koka upp espresso, kahlua och gelesocker i en kastrull. Låt koka 30 sekunder och häll sedan upp i portionsglasen över Baileyspannacottan. Ställ in i kylen cirka 30 minuter eller tills lagret stelnat.

Servera med en klick mascarponeost (eller vispad grädde), riven choklad och eventuellt hallon.

Tiramisu trifles
Ungefär 6-8 portioner beroende på storleken på glaset

Kaffesirap
1 1/2 dl starkt kaffe eller espresso
1/2 dl kahlua
1 dl socker

3 dl grädde
1 burk mascarponeost
2 msk socker

Cirka 14-18 st savoiardikex

Kakao, att pudra ovanpå
Riven mörk choklad


1. Brygg starkt kaffe eller espresso. Häll i en kastrull tillsammans med kahlua och socker. Koka upp och låt sedan blandningen sjuda cirka 8-10 minuter. Låt svalna.

2. Vispa grädden hårt. Tillsätt mascarpone och socker och vispa till en slät smet. Lägg en sked eller två av mascarponekrämen i varje portionsglas. Pudra lite kakao över.
Dela varje savoiardikex på längden och dela sedan i fyra mindre bitar. Lägg dem som ett lager över mascarponekrämen. Använda 2-3 hela kex per glass. Häll lite kaffesirap över kexen och fortsätt sedan lägga i lager som förut, mascarpone, kakao, kex och kaffesirap. Avsluta med ett lager mascarponekräm.

3. Pudra lite kakao ovanpå och generöst med riven choklad. Förvara gärna i kylen ett par timmar före servering så att kexen hinner suga åt sig kaffesirapen.




In English:

Baileys chocolate panna cotta with coffee kahlúa jelly and mascarpone, grated chocolate and raspberries

I don't like using gelatine in my recipes, instead I use something called jelly sugar. Not sure how easy it is to find outside Scandinavia though!

4 servings

Chokladpannacotta
1 dl heavy cream
1/4 dl jelly sugar
30 gram dark chocolate, finely chopped

Baileys panna cotta
2 dl heavy cream
1 dl Baileys
1/2 dl jelly sugar

Espresso- and kahlua jelly
80 ml espresso
1/2 dl kahlua
1/2 dl jelly sugar

To serve
Mascarpone cheese (or whipped cream)
Grated dark chocolate
Raspberries

Chocolate panna cotta:
Let cream and jelly sugar come to a boil in a saucepan. Let simmer for 20 seconds then add the chopped chocolate. Stir until melted and let simmer an additional 10 seconds. Pour into 4 serving glassen. Put glasses in the fridge for 10 minutes.

Baileys panna cotta
Let cream, Baileys and jelly sugar come to a boil in a saucepan. Let simmer for 30 seconds and then pour into serving glasses over the chocolate panna cotta. Let cool in fridge for about 1 hour.

Espresso- and kahlua jelly
Let espresso, kahlua and jelly sugar come to a boil in a saucepan. Let simmer for 30 seconds and then pour into serving glasses over the Baileys panna cotta. Put back in the fridge for another 30 minutes.

Serve with a dollop of mascarpone cheese (or whipped cream), grated chocolate and raspberries.


Tiramisu trifles
About 6-8 serving depending on size of each serving

Coffee syrup
1 1/2 dl strong coffee or espresso
1/2 dl kahlua
1 dl sugar


Mascarpone cream
3 dl heavy cream
1 tub mascarpone cheese (250 g)
2 tbsp sugar

About 14-18 savoiardi biscuits/ladyfingers

Cocoa powder, for dusting
Dark chocolate, grated


Coffee syrup
1. Make 2 dl strong coffee or espresso. Mix with kahlua and sugar in a saucepan. Let simmer about 8-10 minutes. Let cool.

2. Whip cream until stiff peaks form. Add mascarpone and sugar and whip until smooth. Put a heaping spoon, of the mascarpone cream into each glass. Powder some cocoa powder over mascarpone.
Break each ladyfinger in half lenthwise and then break it into 4 pieces. Then layer them over the mascarpone cream in each glass. Use two-three ladyfingers for each serving. Spoon some coffee syrup over the ladyfingers and then keep on layering with mascarpone cream, cocoa powder, ladyfingers and coffee syrup ending with a layer of mascarpone cream.

3. Powder some cocoa on top and grate a generous amount of chocolate over each serving. Store in fridge for a couple hours before serving to make sure the ladyfingers soak up the syrup.

Wednesday, December 19, 2012

The BIG Christmas post!


I'm not going to waste any time writing a long story today so just sit back and enjoy!

Jag tänker inte slösa någon tid genom att skriva ett långt inlägg idag.. (recept på svenska kommer snarast!).


Fudge ice cream cake with cherries






"Lussekatter", vanilla saffron buns and almond paste saffron rolls






Four layer nougat bars




Hot chocolate spoons






Homemade vanilla extract





Brownie mix (recipe HERE)





Recipes after the jump








Fudge Ice cream cake with cherries
I made a double batch of the cake recipe which is definitely not necessary! I used the leftovers to crumble on top of the cake. Recipe adapted from Gourmet traveller.
NOTE that this cake gets really hard in the freezer and is HARD to cut. Just so you know.

2 quarts (2 liters) ice cream (I used vanilla)

Cake
110 g butter
150 g dark chocolate (53%), roughly chopped
150 g brown sugar
3 eggs
110 g cocoa powder (dutch process)
95 g all-purpose flour

Fresh cherries


1. Preheat oven to 150°C. Line a 15 cm (6 inch) round cake pan with parchment paper. Place butter and chocolate in a saucepan over low heat, stir until melted and smooth. Remove from heat and stir in sugar. Add eggs, one at a time, stirring well between each addition, then sift in cocoa and flour and mix just to combine. Pour batter in prepared pan, smooth with a spatula and bake until just set, about 35-45 minutes.
2. Let cool for a while and then turn out onto a wire rack. When completely cool, split layer in half.

3. Line the sides of a deep 18 cm (7 inch) cake pan with removable base with parchment paper. Cut strips around the edges a little taller than the pan itself. Put in freezer to chill.

4. Beat ice cream to soften, spoon one-third into base of cake pan, smooth top and place half the cake over. Put some cherries between the layers.  Add ice cream and put the next cake layer on top. Finish with a layer of ice cream and smoothing top. Freeze until firm (6 hours or overnight).

5. Serve with extra cherries and cake trimmings crumbled over (if you have any that is!)



"Lussekatter", vanilla saffron buns and almond paste saffron rolls

Saffron buns
Makes 30-40


50 grams fresh yeast

200 grams butter
1 gram saffron (2 envelopes)
3 dl milk
2 dl heavy cream
2 dl sugar
1/2 tsp salt
1 large egg
16 dl flour

Egg wash:
1 egg, lightly beaten

50 grams fresh yeast

Decoration:
Raisins



1. Crumble the yeast into a bowl. Melt the butter, add saffron, milk and cream and heat until about 37°C (barely warm to the touch) Add a little of the liquid to the yeast and stir until it has dissolved, then add the rest of the liquid.

2. Add the egg, sugar and salt and stir until dissovled. Add most of the flour (keep some for later) and work into a smooth dough. It should still be a little bit sticky (but manageable!). Leave the dough to rise, covered, for 45-60 minutes. You can see when the dough is ready as it will have doubled in size.


Lussekatter:
3. Now it's time to make lussekatter! But before you do that, work in the remaining flour (if needed). Divide the dough into equals portions and shape each bun like an "S". Put them on parchment paper. Leave some space between them as they will rise even more. Put two raisins in each bun.


4. Cover with a cloth and leave to rise for 30-45 minutes. 

5. Brush with beaten egg. Bake in the middle of the oven at 250°C (480F) for about 7-9 minutes, depending on the size of the buns.

6. Let cool. Enjoy! Remember to freeze leftovers immediately or they will become dry very fast.


Vanilla saffron buns
1 saffron bun dough, steps 1 & 2

Vanilla filling:
225 g softened butter
1 1/2 dl sugar
1 tsp vanilla powder or 4 tsp vanilla sugar


Decoration:
Pearl sugar


1. Divide the dough into two pieces. Start by rolling out the first dough into a large rectangle (thickness of the dough is really up to you, I like my dough thin so there is room for lots of filling.. yum!).
2. Mix the ingredients for the filling and spread evenly (save half the filling for the rest of the dough) on the dough. To make the shape pictured, fold the dough into half and press with your hands to press filling together. 
3. Cut out long strips of dough (about 2-3 cm wide) which you then cut in half lengthwise, leaving the top part uncut (imagine holding up a pair of pants in front of you, that's what it should look like :-) )
4. Twist together and put on parchment paper.
5. Cover with a cloth and leave to rise for 30-45 minutes. 
6. Brush with beaten egg. Sprinkle pearl sugar on top. Bake in the middle of the oven at 250°C (480F) for about 7-9 minutes, depending on the size of the buns.

Almond paste saffron rolls
1 saffron bun dough, steps 1 &; 2

Almond paste filling:
150 g softened butter
300 g grated almond paste

Decoration:
Almond flakes or pearl sugar

1. Divide the dough into two pieces. Start by rolling out the first dough into a large rectangle (thickness of the dough is really up to you, I like my dough thin so there is room for lots of filling.. yum!).
2. Mix the ingredients for the filling and spread evenly (save half the filling for the rest of the dough) on the dough. 

3. Roll the rectangle into one large roll. Cut each roll into about 15-20 pieces and put in paper liners or on parchment paper.
4. Cover with a cloth and leave to rise for 30-45 minutes. 
5. Brush with beaten egg. Sprinkle almond flakes or pearl sugar on top. Bake in the middle of the oven at 250°C (480F) for about 7-9 minutes, depending on the size of the buns.



Four layer nougat bars
Makes one 20x20 cm pan
Adapted from How Sweet Eats

Chocolate layer 1
150 g milk chocolate
50 g dark chocolate
1/4 cup/ 0,6 dl peanut butter

Butter your pan and cover with parchment paper (optional of course but easier to get it out of pan). Melt ingredients in a double boiler or in a saucepan, then pour into the prepared pan and spread with a spatula until even. Let cool completely in fridge. Prepare nougat layer.

Nougat layer
50 g butter
1 cup / 2,4 dl granulated sugar
1/4 cup / 0,6 dl evaporated milk (not sweetened!)
1 1/2 cups (or 1 jar / 213 g) marshmallow fluff
1/4 cup / 0,6 dl peanut butter
200 g salted peanuts, chopped

Melt butter in a saucepan, then add sugar and evaporated milk. Let simmer for about 5 minutes stirring occasionally. Add marshmallow fluff and peanut butter and stir until smooth. Take saucepan off heat and fold in peanuts. Let cool just slightly. Pour over chocolate layer, smoothing with a spatula. Put in fridge to harden.

Caramel layer
1/4 cup / 0,6 dl whipping cream
~280 g soft caramels/toffee (I used two bags of Werther's original Cream Toffees)

Heat cream in a sauce pan over low heat. Add a few toffees at a time and stir occasionally until smooth. This can take a while. Pour caramel on top of nougat layer and put back in fridge.

Chocolate layer 2
150 g milk chocolate, chopped
50 g dark chocolate, chopped
1/4 cup / 0,6 dl peanut butter

Melt ingredients together in a saucepan then pour over caramel layer. Smooth off with a spatula. Put in fridge to harden completely. Refrigerate for a couple of hours at least then cut in squares (or whichever shape and size you prefer!). Store in fridge.



In Swedish:

Glasstårta med chokladbotten och körsbär
Jag gjorde en dubbed sats av receptet på bottnen men det var verkligen inte nödvändigt! "Resterna" använde jag för att smula över tårtan. Notera att bottnen blir vääldigt hård i frysen och tårtan är därför svår att skära i snygga bitar!
Receptet kommer från Gourmet Traveller.

2 liter valfri glass (jag använde vanilj)

Tårtbotten
110 g smör
150 g mörk choklad (53%), grovt hackad
150 g ljust muscovadosocker eller farinsocker
3 ägg
110 g kakao
95 g mjöl

Färska körsbär


1. Värm ugnen till 150°C. Smörj med smör, klä bottnen och sidorna av en 15 cm bakform med bakplåtspapper.  Lägg smör och choklad i en kastrul på låg värmel, rör tills allt har smält. Dra bort kastrullen från värmen och tillsätt socker. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ordentligt mellan varje tillsatt ägg. Sikta i kakao och mjöl och rör tills smeten är slät. Häll smeten i formen och grädda cirka 35-45 minuter.
2. Låt svalna en stund i formen och vänd sedan försiktigt ut kakan på ett galler. Låt svalna helt. När bottnen är helt sval, dela den på mitten så att du får två bottnar (var försiktig då bottnen är skör, men det är inte hela världen om den går sönder!).

3. Smörj en 18 cm springform (det går även bra med större men då blir tårtan lägre) med smör och täck sedan sidorna och bottnen med bakplåtspapper. Klipp remsorna runt kanterna något högre än själva formen så att pappret sticker upp några centimeter över kanten. Ställ in formen i frysen.

4. Vispa glassen för att mjuka upp den, häll upp 1/3 av smeten i bottnen av den förberedda formen. Jämna till med t.ex. en sked eller spatel och lägg sedan på en tårtbotten. Kärna ur några körsbär, lägg dem på bottnen, häll i ytterligare 1/3 av glassen. Lägg på nästa botten och avsluta med resterande glass. Jämna till med en sked eller spatel. Ställ in i frysen 6 timmar eller över natten.

5. Servera med färska körbär och eventuellt överbliven tårtbotten om du har någon! Annars funkar hackad choklad utmärkt också.


Four layer nougat bars
En 20x20 cm form

Chokladlager 1
150 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
0,6 dl jordnötssmör

Smörj formen med smör och täck den med bakplåtspapper (så blir det lättare att dra ut hela "kakan" sen).
Smält alla tre ingredienser i en kastrull på låg värme. När allt har smält, häll det i formen över bakplåtspappret, och bred ut smeten ända ut i kanterna med en sked. Ställ in i kylen för att svalna och stelna.
Förbered nästa lager under tiden.


Nougatlager
50 g smör
2,4 dl socker
0,6 dl kondenserad mjölk (den osötade varianten!)
1 burk / 213 g marshmallow fluff
0,6 dl jordnötssmör
200 g salta jordnötter, hackade

Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan socker och kondenserad mjölk. Sjud i fem minuter och rör om då och då. Tillsätt marshmallowfluff och jordnötssmör och rör tills blandningen är slät. Ta bort från värmen och rör i jordnötter. Låt svalna en aning och bred ut blandningen ovanpå chokladlagret. Ställ in i kylen för att stelna.


Kolalager
0,6 dl vispgrädde
280 g mjuk kola (jag använde två påsar Werther's original Cream Toffees)

Chokladlager 2
150 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
0,6 dl jordnötssmör

Smält alla tre ingredienser i en kastrull på låg värme. När allt har smält, häll det över kolalagret. Jämna till med en sked eller spatel. Ställ formen i kylen igen minst två timmar, täckt med plastfolie. Skär i lagom stora bitar.  

Tuesday, November 6, 2012

Nutella pie pops

Ni vet såna där dagar när man har så mycket att göra att hjärnan blir överbelastad och inte klarar av att göra någonting alls? Dagen när jag bakade dessa var precis så. Jag avskyr såna dagar, men oftast resulterar de iallafall i att jag bakar något kul (oftast för avancerat). Bara för att slippa allt det där andra som man egentligen borde göra. Jag skulle visserligen baka, men verkligen inte pajklubbor eller pie pops eller vad jag ska kalla dem för. Just därför var de extra roliga att göra och just därför tog jag extra lång tid på mig att fotografera dem. Bara för att skjuta upp liiite till. Det är jag expert på.
Jag har tänkt göra dem länge men inte kommit till skott, så nu var det dags. Se till att du använder pinnar som tål ugnen (absolut inte plast!). Jag köpte mina på Klaraform. Man kan fylla dem med i princip vad man har lust med men jag kan rekommendera valfri sylt, jordnötssmör och choklad eller nutella. Nutella var helt klart vinnaren av de tre.


In English:
You know those days when you have so much to do, your brain overloads and can't handle to complete a single task? The day I made these was one of those days. I HATE those days, but at least I usually end up baking something fun to get my mind off things. That is probably why I love baking so much. The thing is I was supposed to bake, but definitely not pie pops. That's what made it so much more fun. And I took my good old time photographing them too!
I've been wanting to make pie pops for a long time and it was definitely about time. Make sure you use lollipop sticks that are safe to use in the oven (not plastic, ok?). You can use any filling you like but I tried peanutbutter chocolate, jam and nutella. All were delicious but nutella was a keeper.

Recipe adapted from Always with butter










Nutella pie pops
200 g mjöl
En nypa salt
100 g kallt smör, i kuber
50 ml kallt vatten

Nutella (eller sylt, jordnötssmör och choklad, bär...)
Kakpinnar/glasspinnar/grillpinnar som är ugnssäkra (inte plast!) Jag använde dessa
1 ägg, lätt vispat med en skvätt mjölk
Socker att strössla med


Blanda mjöl och salt i en skål. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills du får en smulig deg. Lägg i en kyld skål. Tillsätt kallt vatten och nyp försiktigt ihop till en deg. Knåda tills degen precis gått ihop. Slå in i plastfolie och lägg i kylen minst 2 timmar.

Värm ugnen till 175° och klä en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsyta till cirka 3-5 mm tjocklek. Skär ut så många små rundlar (använd en rund liten utstickare eller t.ex. ett litet glas) som möjligt av den utkavlade degen. Överbliven deg kan du trycka ihop, rulla in i plastfolie och lägga in i kylen 20 minuter och sedan upprepa samma procedur.
Bre ut en klick nutella (eller valfri fyllning) på en rundel men lämna kanterna fria från fyllning. Placera en kakpinne i mitten (eller gör minipajer utan kakpinne!) och pensla sedan kanterna av degen runtom fyllningen med äggblandningen. Lägg sedan på en degrundel över. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med äggblandningen och strössla lite socker ovanpå. Grädda cirka 15-25 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Tuesday, October 23, 2012

Apple cake with cinnamon sugar

Det här måste vara ett av mina absoluta favoritrecept som jag kommer göra om och om igen. Jag gjort det tre gånger och än så länge har det inte gjort mig besviken. Första gången var för några månader sen med jordgubbar, körsbär och vinbär, om ni minns det. Den var visserligen helt fantastisk men jag tror ändå att den är ännu bättre med äpplen och kanel. Igår åt Christian tre bitar helt själv. god är den. Han är rätt förtjust i allt som innehåller äpple dock. Glöm inte att servera kakan med en stor skopa glass. Såklart.

In English:
This has got to be one of my all-time favorite recipes that I will keep making over and over again. I've tried it three times so far with different fruits and berries and it hasn't failed me yet. I first made it a few months ago with strawberries, cherries and red currants. I loved that cake but I think I like it even better with apples and cinnamon sugar. Yesterday, Christian ate three slices by himself. It's just that good. He has a thing for apple cakes and pies though but who can blame him? I forgot the most important note in this recipe; serve with a big scoop of vanilla ice cream. Of course.

Recipe adapted from Martha Stewart via Smitten Kitchen Click for larger images!












This pan from Leila's General Store is perfect for this cake!

Äppelkaka med kanelsocker
 
85 gram rumsvarmt smör, plus extra för att smörja formen
188 gram mjöl
1 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt 

175 gram socker
1 stort ägg
1 1/4 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt
2-3 äpplen, skalade, urkärnade och skivade


2 msk (25 gram) socker
1 tsk kanel


Värm ugnen till 180°C. Smörj en 25 cm pajform eller en 20-23 cm rund form med smör. Vispa samman mjöl, bakpulver, kanel och salt i en liten skål.

I en stor skål, vispa smör och 175 gram socker vitt och fluffigt, cirka 3 minuter. Tillsätt ägg, mjölk och vanilj och vispa till en slät smet. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget och vispa bara till smeten precis är slät. Häll smeten i bakformen och lägg äppleskivor ovanpå. Blanda kanel och socker och strössla över kakan.

Grädda kakan 10 minuter, sänk sedan värmen till 150°C och grädda tills kakan är gyllenbrun, ytterligare cirka 45-55 minuter. Låt svalna i formen.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Saturday, October 13, 2012

Chocolate bundt cake with chocolate ganache glaze

Den senaste tiden har jag varit smått besatt av riktigt höga sockerkakor. Helst med glasyr. Jag är överhuvudtaget svag för sparsamt och naturligt dekorerade bakverk. Nog för att jag älskar att dekorera, men det är något särskilt vackert med ett enkelt dekorerat bakverk (helst med rinnande choklad ovanpå!).
Det här är en riktigt riktigt chokladig kaka. Jag vet inte riktigt om jag kan kalla den för en sockerkaka. Den är liksom lite för kompakt för det. "Bundt cake" känns mer passande tycker jag. Det låter åtminstone som att en bundt cake skulle vara mer kompakt. Och ja, jag vet att jag gick lite väl långt med glasyren.. men man kan väl aldrig få för mycket choklad, eller glasyr för den delen. Inte sant?!


In English:
Lately I've been obsessed with bundt cakes. Especially glazed ones. As you probably already know I have a weak spot for sparsely decorated cakes and cupcakes. I love to decorate but I appreciate the beauty of a natural cake or cupcake so much more than a heavily decorated one.
This is one chocolatey bundt that you just can't miss out on. Did I go overboard with the glaze? Yes, yes I did. But there can never be too much chocolate, or glaze for that matter, right?!
Click for larger images!









Chokladkaka med chokladglasyr

225 gram smör
3/4 dl kakao
2 1/2 dl kaffe eller vatten
4 3/4 dl mjöl
4 dl socker
1 1/2 tsk bikarbonat
2 stora ägg
3/4 dl gräddfil

Ganacheglasyr:
75 gram mörk choklad
3/4 dl grädde

Färska fikon


Värm ugnen till 175 C. Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter smet, ställ åt sidan.
Blanda smör, kakao och kaffe/vatten i en kastrull och värm tills smöret har smält. Ställ kastrullen åt sidan så länge. Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en skål. Tillsätt smörblandningen och rör eller vispa till en slät smet. Tillsätt äggen och gräddfilen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ungefär 50-60 minuter. Låt svalna i formen cirka 20 minuter innan du stjälper upp den på ett galler.

Glasyr:
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den når kokpunkten.
Häll grädden över chokladen, låt stå 30 sekunder och rör sedan tills chokladen har smält. Är glasyren för lös, låt svalna en stund innan du häller den över kakan. Dekorera med några skivade färska fikon.
 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy