Wednesday, February 29, 2012

Homemade chocolate pudding

Chokladpudding är egentligen en sån grej som jag aldrig skulle få för mig att göra själv. Det finns ju i pulverform (ja, jag vet.. jag skäms), en som jag dessutom tycker är helt ok men ändå aldrig köper.
Däremot så har jag nästan alltid ingredienser till hemgjord chokladpudding hemma.

Jag tror jag kommer bli chokladpuddingberoende, eller kanske puddingberoende generellt. Fast pudding låter ganska avtändande tycker jag.
Jäklar vad fel man kan ha ibland. Det här är nog det godaste jag gjort på länge, och jag skojar inte!
Den är så len och så krämig att jag blir lite tokig bara av att tänka på den.
Gör den!


Chokladpudding
4 portioner

1 1/2 msk maizena majsstärkelse
3/4 dl socker
2 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
En nypa salt

2 dl mjölk (3% fett)
1 dl vispgrädde
2 stora äggulor
50 gram mörk choklad (70%), hackad

Dekoration
Vispad grädde
Färska bär
Ev. riven choklad

1. Blanda majsstärkelse, kakao, socker, salt och vaniljpulver i en kastrull. Vispa lätt med en handvisp för att lösa upp eventuella klumpar.
2. Häll i grädden och rör till en jämn smet. Tillsätt äggulor och mjölk och sätt kastrullen på medelhög värme på spisen. Se till att röra ordentligt i bottnen på kastrullen då det lätt samlas kakao runt kanterna. Vispa hela tiden tills krämen börjar tjockna.
3. När krämen är tjock, ta bort kastrullen från plattan och vispa i den hackade chokladen. Rör tills den har smält.
4. Häll upp i 4 st portionsglas. Låt svalna och ställ sedan in i kylen övertäckta med plastfolie.
5. Servera med vispad grädde, bär och riven choklad.



English:
Chocolate pudding is one of those things that I would probably never consider making by myself. I mean there is the boxed kind that you mix with milk, which I think tastes just fine (but I never buy it!)
For some reason I made my own chocolate pudding though, and now I can say that I am very happy I did.
I think I'm addicted to pudding. Pudding is by the way a pretty offputting word in my opinion. Just saying!

This is probably the yummiest dessert I've had in ages. It's incredibly smooth and creamy.



Chocolate pudding
4 servings

1 1/2 tbsp cornstarch
3/4 dl sugar
2 tbsp cocoa powder
1/2 tsp vanilla powder
Pinch of salt

2 dl milk (3% fat)
1 dl heavy cream
2 large egg yolks
50 g dark chocolate (70%), chopped

Decoration
Whipped cream
Berries
Chocolate shavings

1. In a medium saucepan combine cornstarch, sugar, cocoa powder, vanilla powder and salt whisking to get rid of lumps. Add cream and whisk until dry ingredients are dissolved. Next, whisk in the egg yolks and cream.
2. Place the pan over medium heat, whisking constantly until the mixture thickens.
3.As soon as the mixture thickens, remove the pan from the heat and add the chocolate and whisk until it is melted and smooth.
4. Pour or spoon pudding into individual serving dishes. Let the pudding cool, then cover the tops with plastic wrap. Refrigerate before serving.
5. Garnish with fresh whipped cream, berries and chocolate shavings.








No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy