Thursday, May 12, 2011

Ruffle flowers!

Välkomna åter för nästa turtorial! Idag ska jag visa hur man tillverkar de enkla blommorna eller volangerna som är på min frilly cake. De fungerar utmärkt som nejlikor!


Welcome back! Today I'm going to show you how to make the simple flowers or ruffles from the frilly cake. These ruffles also work well as carnations!



Här är ungefär vad vi kommer använda (minus ätbart lim). Både sugarpaste och flowerpaste fungerar bra. På tårtan använde jag flowerpaste, vilket jag nog föredrar framför sugarpaste. I den här guiden använder jag dock sugarpaste.

Here's what we'll need, except the edible glue. Both fondant and gum paste work well, but I prefer gum paste which is what I used on the actual cake. In this tutorial I'm using fondant.



Knåda och färga sugarpasten.

Knead and color the fondant.



Kavla ut sugarpasten med en kavel.

Roll out with a rolling pin.



Använd en rund utstickare, vilken storlek som helst går bra. Ju mindre utstickare desto mindre blommor och ju större utstickare desto större blommor, och så vidare.

Use a round cutter of any size. A small cutter makes small flowers and a large cutter makes big flowers, and so on.




"Frilla" kanterna med skaftet på en pensel genom att försiktigt rulla den fram och tillbaka över sugarpasten. Gör detta runt om hela.

Frill the edges using the back of a brush. Gently roll it back and forth to create the frill effect. Do this all the way around.





Vik eller tryck ihop sugarpasten från mitten så att kanterna lägger sig lite hur som helst.

Press or "scrunch" the piece of fondant together from the middle to form a flower.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy