Wednesday, January 5, 2011

How to make your own vanilla extract!

Efter att ha köpt otaliga små flaskor med "oäkta" vaniljextrakt (eller vaniljessens kallas det väl då) började jag tröttna på att de tog slut så fort. Smaken går dessutom inte att jämföra med äkta vanilj, så jag tänkte -varför inte göra eget vaniljextrakt? Dessutom är det superenkelt! Visst tar det lite tid, men det är det värt! Det är dessutom en fin present att ge bort till någon som tycker om att baka.



Hemmagjort vaniljextrakt

•250 ml vodka
•3 vaniljstänger

1. Skär ett snitt i vaniljstängerna på längden så att de öppnar sig, men låt dem sitta ihop i ena änden.
2. Lägg dem i en flaska eller en burk och häll sedan på vodka. Stäng flaskan/burken ordentligt och skaka om ordentligt.
3. Låt flaskan stå mörkt och svalt i minst två månader, skaka om då och då, sedan är extraktet redo att användas! Extraktet mörknar med tiden och håller i flera år. Det går även bra att fylla på med vodka och vaniljstänger allteftersom man använder det.





In English:
After buying numerous bottles of vanilla essence I got tired of them running out so fast. The taste can not even be compared to that of real vanilla, so I thought -why not make my own vanilla extract? The best thing is that it is so easy to make! It does take some time, but it is so worth it. Also, it makes a perfect gift for someone who loves to bake.

Homemade vanilla extract

•250 ml vodka
•3 vanilla pods

1. Cut the pods lengthwise in half, but leave one of the ends connected.
2. Put the pods in a bottle or a jar and cover them with vodka. Close the lid and give it a good shake.
3. Store the bottle in a dark, cool place for at least two months, and give it a good shake once in a while. The extract will darken over time and lasts for years. You can refill the bottle with vodka and vanilla pods as you use it.

No comments:

Post a Comment

 

Copyright 2013 The Cupcake Fairy